Futuro Uitgevers presenteert De man van Venus, een ‘nederwiet’-thriller van auteur Daniël Meyer

Amsterdam, 9 oktober 2015 – Futuro Uitgevers heeft na een vlekkeloze landing op Vliegveld Hilversum het eerste boek van Daniël Meyer – getiteld De man van Venus – gepresenteerd. De man van Venus is binnen het fonds van Futuro Uitgevers de eerste thriller die meteen goed uitpakt over een van Nederlands grootste exportproducten: nederwiet.

In De man van Venus vertelt Daniël Meyer zijn verhaal over Venus, de nederwiet-variant met de eigenschappen van cocaïne die een bedreiging vormt voor de huidige spelers binnen de drugswereld. Nu ook in Londen een glas rode wijn al duurder is dan een lijntje coke en het recreatief weekendgebruik bijna standaard is, komt Venus op de markt. Een killer app in de wereld van de drugshandel en een business opportunity voor grote en kleine drugshandelaren.

Met zijn verhaal neemt Daniël Meyer je mee naar het moment waarop de eerste geruchten over Venus de markt bereiken en de drie weken die daarop volgen. Een periode waarin hij zichzelf verliest in een wereld die hij niet kent en nooit zou hebben opgezocht. Maar om te overleven moet hij samenwerken met onbekenden die elk voor zich een eigen agenda hebben. Een agenda gevuld met één afspraak: die met Venus. “Met zijn vlotte schrijfstijl dwingt Daniël Meyer je bijna om verder te lezen. Je wilt weten of hij het gaat redden en waar het krachtenspel in zijn nieuwe wereld naartoe leidt. De man van Venus is een actueel thema in een samenleving die steeds vaker zoekt naar mogelijkheden om aan de realiteit te ontsnappen. En de middelen die daarvoor worden aangeboden, vormen een enorme markt. Wij zijn blij met Daniël Meyer in ons fonds en kijken uit naar het volgende boek over Venus,” zegt Maarten Snel, uitgever bij Futuro Uitgevers.

Marcel Roozeboom, uitgever bij Futuro Uitgevers, vult aan: “Daniël Meyer vertelt hoe de cannabis indica wordt gekruist met de vrouwelijke zaden van de cocaplant. Toen ik hem vroeg of dat echt zou kunnen, moest hij grijnzen. En vertelde vervolgens dat hij in Praag heeft gesproken met een biologe, een PhD die hoofd is van een onderzoekslaboratorium. Zij bevestigde dat het met de huidige technologieën mogelijk is. Uiterst kostbaar, maar mogelijk. Als schrijvende ondernemer en altijd op zoek naar een business case, heeft Daniël Meyer een jaar lang aan deze thriller gewerkt. De man van Venus gaat over de moderne variant van nederwiet die je straks zomaar in je tuin of op het balkon van je buurman kunt aantreffen. Voor ons is het de eerste thriller in het fonds van Futuro Uitgevers, maar Daniël Meyer liet voor de introductie van deze titel weten al de eerste hoofdstukken van een vervolg op De man van Venus te hebben geschreven.”

Daniël Meyer is blij met de samenwerking met Futuro Uitgevers: “Ik kan me nu volledig concentreren op het schrijven over Venus. Op dit moment ben ik tussen alle dagelijkse werkzaamheden door bezig met het volgende boek dat de werktitel Het masker van Venus heeft. En ik hoop dat Marcel en Maarten van Futuro Uitgevers me willen helpen om ook daarvan een succes te maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *